Vakantie in de Ardèche  © Alle rechten voorbehouden|  Sitemap|  Disclaimer   

Pour nos clients FrançaisFor our English guests Het uitzicht in de buurt van het vakantiehuis

Vakantiehuis Les Sis

Ardeche vakantiehuis
Vanaf het terras…. De krekels in de avond de sterren in de nacht….


De streek de Ardèche is uniek in Frankrijk: nergens vindt men een zo grote verscheidenheid van landschappen, flora, fauna en karakteristieke natuurmonumenten, op zo korte afstand van elkaar.           

In de bossen zijn (afhankelijk van het seizoen) vruchten als bosbessen en bramen te plukken. In de herfst kunnen tamme kastanjes (marrons) worden geraapt. Gepoft zijn deze een echte lekkernij.


De omgeving is schitterend. Alleen uitrusten en genieten van het uitzicht kan natuurlijk, maar sportief aangelegde mensen kunnen fietsen of wandelen door een omgeving die varieert van bosrijk tot glooiend en rotsachtig.In de winter zijn er voldoende mogelijkheden om te skiën, op 1½ uur rijden bijvoorbeeld Villard de Lans en Croix de Bauzon.


Maar u kunt ook een oude opgraving bekijken, een kasteel bezoeken of rustig slenteren over een van de vele antiekmarkten die het gebied rijk is.Liever een culinaire vakantie? Ook dan komt u aan uw trekken. De streek kent veel restaurants, van de Franse boerenkeuken tot Thaise en Vietnamese restaurants.

Lekker kanoën in Balazuc of Ruoms, Valllon bezoeken, een uurtje rijden !


Houdt u van de markt? In het nabijgelegen Aubenas (ook alle winkels en supermarkten ) iedere zaterdagochtend een gezellige grote markt.Veel zomermarkten en avondmarkten in de buurt.