Home » Het vakantiehuis » Omgeving

Gezellige marktjes, leuke uitstapjes, natuurschoon en mooie wandelingen!

Vanuit het vakantiehuis zijn er talloze dagtrips mogelijk. Steden bezoeken, Marseille of Lyon met de TGV bijvoorbeeld.
Ook in de buurt Montelimar, Valence of Avignon zijn een bezoek waard.  De Mont Ventoux mag u niet missen..
Teveel om op te noemen, hieronder slechts een greep uit de talloze mogelijkheden.
 
Vallon Pont d'Arc en Les Gorges.
Een kanotocht over de Ardèche maken of wandelen in dit prachtgebied. Vallon bezoeken en natuurlijk de Pont d'Arc.


Oorsprong Ardéche en Pont Diable.
De pont du Diable of Duivelsbrug is een Romaanse brug die op ca. 10 m hoogte de rivier de Ardèche overspant. De Ardèche is hier een klein stroompje. De brug ligt vlak bij het plaatsje Thueyts dat aan de voet van de oude vulkaan de Montpezat ligt. Thueyts werd gebouwd op een grote basalt stroom dicht bij de bron van de Ardèche. Prachtige vergezichten en wandelingen.
 
Grotten Ardèche.
​Vlakbij Vallon pont d'Arc  een grot met 36000 jaar oude tekeningen.
De grot zelf is al mooi, met veel kristallen, druipstenen en rode- en okerkleurige aarde, maar de rode en zwarte muurschilderingen schijnen van ongekende kwaliteit te zijn. Vooral de enscenering is bijzonder: de schilders uit de oertijd lijken de toeschouwers door de afmetingen, kleuren en hoeveelheid van de tekeningen langzaam naar een hoofdzaal te voeren. Er zit bovendien veel ‘beweging’ in, van galoppeerde paarden, rennende bizons tot vechtende neushoorns.

 

Zwemmen.
Natuurlijk kunt u lekker in het zwembad verkoeling zoeken.  Maar ook in de natuur zwemmen is mogelijk, Jaujac bijvoorbeeld en Labeaume.
 
Les Sis en wandelingen in de Ardèche.
Voor wandelliefhebbers is de Ardèche een waar paradijs. U vindt in deze landelijke streek in het zuidoosten van Frankrijk een uitgestrekt netwerk aan wandelroutes. U kunt er in alle rust genieten van de pracht van de natuur. Grillige rotsformaties, groene valleien en uitgestrekte bossen wisselen elkaar af. U komt hier geen zwermen toeristen tegen maar u komt wel langs kleine dorpjes waar de tijd is stil blijven staan.​
Het netwerk van de wandelroutes in de Ardèche bedraagt ca 6000 km en worden onderhouden door tal van verenigingen en gemeenten. Ze zijn goed gemarkeerd en goed beschreven.​
In het vakantiehuis zijn wandelkaarten en beschrijvingen van routes aanwezig.​

Markten
De Ardèche staat bekend om zijn bruisende week markten en zomerse avondmarkten. Een markt bezoeken in de Ardèche is echt een belevenis. Vanaf het huis is een markt of avondmarkt nooit ver weg. Wat één van de mooiste is?  De markt in Aubenas op zaterdagmorgen! Hier ziet, ruikt en proeft u de Ardèche. Lokale markthandelaren verkopen lokale producten als wijn, worst, kaas en de befaamde Crème de Marrons de l’Ardèche. Heerlijk!